De opleiding

Bariton

Een bariton is één van de laagste koperen blaasinstrumenten en heeft een diepe, rijke klank. Warme akkoorden worden afgewisseld met interessante melodische lijnen. De bariton speler houdt van klank maken.

Deel deze opleiding:

Aantal lessen

wekelijks

Vorm

Individueel en samenspel

Diploma

Hafabra A, B, C, D

Wat je kunt verwachten

De lessen op de bariton (euphonium is de grotere uitvoering) zorgen er voor dat je de basisprincipes van het instrument snel leert beheersen. Dit zijn zaken als de juiste houding, ademhalingstechnieken, en speeltechnieken. Bovendien kan het ook helpen bij het ontwikkelen van  ademhalingstechnieken en het verbeteren van de longcapaciteit.  

 

De bariton of euphonium heeft een zachte klank. Het instrument is populair vanwege de veelzijdigheid en het warme geluid. De naam euphonium komt oorspronkelijk van het Griekse woord euphonos, wat betekent 'mooi klinkend'. De individuele lessen duren 30 minuten en na ongeveer 4 – 6 maanden is er op zaterdagochtend het leerlingenorkest waar aandacht wordt gegeven aan samenspel en visuele ontwikkeling. 

Wat wij van jou verwachten

De wekelijkse lessen op je bariton zijn belangrijk om te volgen en zoals het voor iedere hobby geldt: Hoe meer je oefent, hoe sneller de ontwikkeling gaat en hoe meer plezier je erin krijgt. Het is belangrijk om de dingen die je leert goed te oefenen. Voor de rest is het mooi als de leerling zelf initiatief neemt. Dit kan bijvoorbeeld door deelname aan het solistenconcours of het inbrengen van een leuk nummer dat je zelf graag wilt spelen. De structuur van onze opleidingen staat vast, maar per leerling wordt er gekeken wat het beste bij hem/haar past.

Meld je vandaag nog aan

Opleiding(en)

Selecteer tot maximaal drie opleidingen die je wilt volgen.

Ouder en/of verzorger

De Academy op Instagram