De opleiding

Trompet

Een trompet is een koperen blaasinstrument. Door het wel/niet indrukken van de drie ventielen kunnen verschillende toonhoogtes ontstaan. De trompet is populair en altijd goed hoorbaar in onze bands.

Deel deze opleiding:

Aantal lessen

wekelijks

Vorm

Individueel en samenspel

Diploma

Hafabra A, B, C, D

Wat je kunt verwachten

Trompet spelen kan een leuke en uitdagende hobby zijn. Het is een instrument dat veelzijdig is en in verschillende muziekgenres kan worden gebruikt, zoals jazz, klassiek, pop en rock. Het spelen van de trompet kan ook helpen bij het ontwikkelen van de ademhalingstechniek en het verbeteren van de longcapaciteit. Bovendien kan het spelen van de trompet een gevoel van voldoening geven wanneer je een nummer goed onder de knie hebt. Heel goed trompet spelen kost tijd, al kan je na een aantal lessen best wat geluid uit de trompet krijgen. De aanhouder zal erachter komen dat trompet spelen heerlijk kan zijn. De individuele lessen duren 30 minuten en na ongeveer 4 – 6 maanden is er op zaterdagochtend het leerlingenorkest waar aandacht wordt gegeven aan samenspel en visuele ontwikkeling. 

Wat wij van jou verwachten

De wekelijkse lessen zijn belangrijk om te volgen en zoals het voor iedere hobby geldt: Hoe meer je oefent, hoe sneller de ontwikkeling gaat en hoe meer plezier je erin krijgt. Het is belangrijk om dingen die je leert goed te oefenen. Voor de rest is het mooi als de leerling zelf initiatief neemt. Dit kan bijvoorbeeld door deelname aan het solistenconcours of het inbrengen van een leuk nummer dat jezelf graag wilt spelen. De structuur van onze opleidingen staat vast, maar per leerling wordt er gekeken wat het beste bij hem/haar past.

Meld je vandaag nog aan

Opleiding(en)

Selecteer tot maximaal drie opleidingen die je wilt volgen.

Ouder en/of verzorger

De Academy op Instagram