Opleiding

Sousafoon

Een sousafoon is een groot koperen blaasinstrument die vaak wordt gebruikt om de baslijn van muziekstukken te spelen in marchingbands en orkesten. Een sousafoon speler speelt de sousafoon door lucht door het mondstuk te blazen en de ventielen te bedienen om verschillende noten te produceren.

Deel deze opleiding:

aantal lessen

wekelijks

vorm

Individueel en samenspel

DIploma

A, B, C, D

Wat je kunt verwachten

Sousafoonlessen kunnen je helpen om de basisprincipes van het spelen van de sousafoon te leren, zoals de juiste houding, ademhalingstechnieken en speeltechnieken . Afhankelijk van je vaardigheidsniveau, kun je lessen volgen die geschikt zijn voor beginners, gevorderden of experts . De sousafoon is niet direct geschikt voor een kind dat begint met het leren bespelen van een instrument. Meestal zie je dat ze eerst lessen volgen op een ander instrument, zoals de bariton. De individuele lessen duren 30 minuten en na ongeveer 4 – 6 maanden is er op zaterdagochtend het leerlingenorkest waar aandacht wordt gegeven aan samenspel en visuele ontwikkeling. 

Wat wij van jou verwachten

Voor het volgen van sousafoonlessen verwachten we dus dat je al een achtergrond hebt met een muziekinstrument. Ook moet je fysiek in staat zijn het instrument te dragen. Zoals het voor ieder instrument geldt; oefening baart kunst. Het structureel volgen van de lessen zijn belangrijk voor de juiste ontwikkeling van je instrumentbeheersing. 

 

Meld je vandaag nog aan

Opleiding(en)

Selecteer tot maximaal drie opleidingen die je wilt volgen.

Ouder en/of verzorger

De Academy op Instagram