De opleiding

Mellofoon

Een mellofoon is een koperen blaasinstrument dat lijkt op een hoorn en een trompet. Het instrument heeft een beker die naar voren wijst, waardoor het geluid naar voren wordt geprojecteerd. De mellofoon wordt meestal bespeeld met een mondstuk dat lijkt op die van een trompet of hoorn. Een mellofonist speelt regelmatig de melodie en kan ook fraaie lijnen spelen om de muziek te ondersteunen.

Deel deze opleiding:

aantal lessen

wekelijks

vorm

individueel en samenspel

diploma

hafabra a, b, c, d

Wat je kunt verwachten

Mellofoon spelen kan een leuke en uitdagende hobby zijn. Het is een instrument dat veelzijdig is en in verschillende muziekgenres kan worden gebruikt, zoals jazz, klassiek, pop en rock. Het spelen van de mellofoon kan helpen bij het ontwikkelen van de ademhalingstechniek en het verbeteren van de longcapaciteit. Bovendien kan het spelen van de mellofoon een gevoel van voldoening geven wanneer je een nummer goed onder de knie hebt. Heel goed mellofoon spelen kost tijd, al kan je na een aantal lessen best wat geluid uit de mellofoon krijgen. De aanhouder zal erachter komen dat mellofoon spelen heerlijk kan zijn. De individuele lessen duren 30 minuten en na ongeveer 4 – 6 maanden is er op zaterdagochtend het leerlingenorkest waar aandacht wordt gegeven aan samenspel en visuele ontwikkeling. 

Wat wij van jou verwachten

De wekelijkse lessen zijn belangrijk om te volgen en zoals het voor iedere hobby geldt: Hoe meer je oefent, hoe sneller de ontwikkeling gaat en hoe meer plezier je erin krijgt. Het is belangrijk om de oefeningen die je krijgt regelmatig te oefenen. Voor de rest is het mooi als de leerling zelf initiatief neemt. Dit kan bijvoorbeeld door deelname aan het solistenconcours of het inbrengen van een leuk nummer dat je zelf graag wilt spelen. De structuur van onze opleidingen staat vast, maar per leerling wordt er gekeken wat het beste bij hem/haar past.

Meld je vandaag nog aan

Opleiding(en)

Selecteer tot maximaal drie opleidingen die je wilt volgen.

Ouder en/of verzorger

De Academy op Instagram