De opleiding

Trombone

Een trombone is een koperen blaasinstrument met een lange schuif die wordt gebruikt om de toonhoogte te veranderen. De trombonist is belangrijk voor de klankkleur en begeleiding van de band maar is ook niet bang om de melodie te spelen.

Deel deze opleiding:

Aantal lessen

wekelijks

vorm

Individueel en samenspel

Diploma

Hafabra A, B, C, D

Wat je kunt verwachten

Trombone spelen kan een leuke en uitdagende hobby zijn. Het is een instrument dat veelzijdig is en in verschillende muziekgenres kan worden gebruikt, zoals jazz, klassiek, pop en rock. De trombone is een onderdeel van de koperblazers familie en wordt vaak gebruikt om de ‘body’ van het geluid te creëren. 

Een van de redenen waarom trombone spelen leuk kan zijn, is dat het instrument zeer expressief is. De trombone kan praten, klagen, huilen, lachen, brullen en ontroeren. Het spelen van de trombone kan ook helpen bij het ontwikkelen van ademhalingstechniek en het verbeteren van de longcapaciteit. Bovendien kan het spelen van de trombone een gevoel van voldoening geven wanneer je een nummer goed uitvoert. 

Goed trombone spelen kost tijd, maar na een paar lessen zal je merken dat dit eigenzinnige instrument echt te gek is. De individuele lessen duren 30 minuten en na ongeveer 4 – 6 maanden begin je op zaterdagochtend in het leerlingenorkest. Dit is voor het samenspel en de visuele technieken. 

Wat wij van jou verwachten

De wekelijkse lessen op trombone zijn belangrijk om te volgen en zoals het voor iedere hobby geldt: Hoe meer je oefent, hoe sneller de ontwikkeling gaat en hoe meer plezier je erin krijgt. Het is belangrijk om de dingen die je leert goed te oefenen. Voor de rest is het mooi als de leerling zelf initiatief neemt. Dit kan bijvoorbeeld door deelname aan het solistenconcours of het inbrengen van een leuk nummer dat je zelf graag wilt spelen. De structuur van onze opleidingen staat vast, maar per leerling wordt er gekeken wat het beste bij hem/haar past.

Meld je vandaag nog aan

Opleiding(en)

Selecteer tot maximaal drie opleidingen die je wilt volgen.

Ouder en/of verzorger

De Academy op Instagram