De opleiding

Drummer

Een drummer is een muzikant die een drumstel of trommel bespeelt, inclusief eventueel bijhorende slaginstrumenten. Een drumstel is een verzamelnaam van slagwerkinstrumenten die in zijn geheel door de drummer bespeeld kunnen worden.

Deel deze opleiding:

Aantal lessen

Wekelijks

Vorm

Individueel en samenspel

Diploma

HaFaBra A, B, C, D

Wat je kunt verwachten

Overweegt uw kind om op drumles te gaan, dan is het belangrijk om te weten wat u kunt verwachten. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen plezier en uitdaging om de motivatie hoog te houden. Om dit te bereiken, spelen we niet alleen uit een boek, maar doen de leerlingen ook leuke oefeningen om spelenderwijs het gevoel voor ritmiek te stimuleren. Zo kan ongemerkt veel informatie die later van groot belang zal blijken in ogenschijnlijk simpele ritmische oefeningen gegoten worden. Ook wordt er met muziek mee gedrumd om zo snel de functie van het instrument te ervaren. Belangrijk is dat bij de KTK Music Academy de drumlessen altijd gecombineerd worden met het lessen op de snare drum. Op langere termijn heeft de leerling hier veel voordeel mee. Na ongeveer 4 - 6 maanden volgt deelname op de zaterdagochtend aan het leerlingenorkest. De individuele lessen duren 30 minuten. 

Wat wij van jou verwachten

De wekelijkse lessen zijn belangrijk om te volgen en zoals het voor iedere hobby geldt: Hoe meer je oefent, hoe sneller de ontwikkeling gaat en hoe meer plezier je erin krijgt. Het is belangrijk om de oefeningen die je aangeleerd krijgt goed te oefenen. Voor de rest is het mooi als de leerling zelf initiatief neemt. Dit kan bijvoorbeeld door deelname aan het solistenconcours of het inbrengen van een leuk nummer om zelf mee te drummen. De structuur van onze opleidingen staat vast, maar per leerling wordt er gekeken wat het beste bij hem/haar past. 

Meld je vandaag nog aan

Opleiding(en)

Selecteer tot maximaal drie opleidingen die je wilt volgen.

Ouder en/of verzorger

De Academy op Instagram