De opleiding

Slagwerk

Een slagwerker is een muzikant die slaginstrumenten bespeelt, zoals verschillende soorten trommels, bekkens en kleinere instrumenten zonder toonhoogte. Er bestaan ook slagwerkinstrumenten met een specifieke toonhoogte, zoals de pauken en de gong.

Deel deze opleiding:

aantal lessen

wekelijks

vorm

individueel en samenspel

diploma

hafabra a, b, c, d

Wat je kunt verwachten

Slagwerkles is een boeiende en dynamische manier om muziek te leren. Tijdens deze lessen leer je hoe je verschillende slaginstrumenten, zoals drums, bekkens, timbale kunt bespelen. Je leert verschillende technieken, ritmes en muziekstijlen. De basis van de slagwerklessen vinden plaats op de snaredrum. Dit omdat hiermee een goede basis ontwikkelt om een breed georiënteerde slagwerker te worden.  De individuele lessen duren 30 minuten en na ongeveer 4 – 6 maanden is er op zaterdagochtend het leerlingenorkest waar aandacht wordt gegeven aan samenspel en visuele ontwikkeling. 

Wat wij van jou verwachten

Het is belangrijk dat de leerling zich concentreert en zich inzet om te leren. Het is ook belangrijk om regelmatig te oefenen om de vaardigheden te verbeteren. Door veel te oefenen, kun je je vaardigheden verbeteren en je techniek verfijnen. Het kan ook helpen om je zelfvertrouwen te vergroten en je voor te bereiden op het spelen van complexere stukken.

Meld je vandaag nog aan

Opleiding(en)

Selecteer tot maximaal drie opleidingen die je wilt volgen.

Ouder en/of verzorger

De Academy op Instagram